Uppdrag

LinnDen 26 oktober 2015 lanserade Venaröd Förlag min första barnbok ”Pluto och stjärnorna”, som är den första av en serie barn- och ungdomsböcker med liknande tema.

”Pluto och stjärnorna” vänder sig till barn i åldersgruppen 9-12 år, som har olika hörselnedsättningar och behöver eller är intresserade av teckenspråk. Boken är positivt skriven, stärker och kan ses som brobyggande i en integrerad skolmiljö och vänder sig även till föräldrar, pedagoger och personer som dagligen möter barn och ungdomar med olika hörselnedsättningar eller som av andra anledningar behöver eller är nyfikna på teckenspråk. Under 2016 kommer jag att skriva fler barnböcker som vänder sig till barn och ungdomar med hörselnedsättningar.

Jag erbjuder skolor, organisationer och föreningsverksamheter författarbesök och föreläsningar som tar upp de spännande och viktiga frågeställningar jag mött under min uppväxt och som pedagog, frågeställningar som på ett nyanserat sätt vävs samman med handlingen i ”Pluto och stjärnorna”.

”Pluto och stjärnorna” har fått väldigt positiv och god respons och är en spännande, positiv och identitetsstärkande bok för barn i åldrarna 9-12. Den är unik i sitt slag då det inte finns många böcker i Sverige idag som riktar sig till barn och ungdomar med hörselnedsättningar.

Min egen erfarenhet och uppväxt med en hörselnedsättning ser jag också som berikande.

Recensionerna har varit positiva bl a från AURIS och Dövas tidning och intervjun i SR P4 Malmöhus den 21/12 emottogs mycket väl, inte minst då radiointervjun filmades, teckenspråkstolkades, textades och också finns på tal – troligen första gången det hänt i Sverige!

För bokningar och förfrågningar, kontakta antingen Författarcentrum Syd, 040-611 89 90, eller skriv till miamaria@telegrafstationen.se. Du kan också använda kontaktformuläret.