Om mig och mitt skrivande

MiaJag är bosatt mitt i hjärtat av Skåne tillsammans med maken Tomas och våra två söner Edvin och Henry. Jag har skrivit och fotograferat sedan slutet av 80-talet och är utbildad grundskolelärare, med inriktning Samhällsvetenskapliga ämnen (SO), år 4–9, och har tidigare arbetat på Silviaskolan i Hässleholm och Östervångsskolan i Lund.

Min debutbok är Pluto och stjärnorna, den första i en serie barn- och ungdomsböcker med liknande tema. Pluto och stjärnorna vänder sig till barn i åldersgruppen 9-12 år, som behöver eller är intresserade av teckenspråk. Boken vänder sig även till föräldrar, pedagoger, klasskompisar och andra som dagligen möter barn och ungdomar med olika hörselnedsättningar.

Jag har länge längtat efter positiva böcker som vänder på perspektivet. Barn och ungdomar som behöver och använder teckenspråk är kreativa, smarta och starka och har alla möjligheter. Idéerna till Pluto och stjärnorna och de kommande böckerna, har jag delvis fått från egna upplevelser, då jag har en hörselnedsättning sedan födseln.