Fotograf

mia-kameraJag växte upp söder om Landskrona, men tillbringade vintrar och somrar i den småländska djupskogen, där min släkt är bebodd. Jag gick vårdlinjen, och kompletterade på Komvux, och en teckenspråksutbildning i Önnestad. Efter några år på Silviaskolan i Hässleholm utbildade jag mig till lärare i Malmö. Efter en längre tid i Malmö, flyttade jag, nygift med Tomas, till Venaröd, där vi nu bor med våra två söner. Med kameran i hand har jag cyklat runt och sökt bekanta mig med omnejden och människorna, vilket har varit början på en underbar vänskap med bygden.

Jag har fotograferat sedan slutet av 80-talet, allt från nära vänner till kylskåp på återvinningsstationer. Jag har haft utställningar i Hörby och runtom i Skåne vid ett flertal tillfällen de senaste åren, och bland annat medverkat på European Social Forum och Möllevångsfestivalen. Jag tar bilder till bokomslag och har vid olika tillfällen samarbetat med maken Tomas, senast med fotografier till hans diktsamling ”Ett hus fullt av skog” som kom ut hösten 2011.

Under årens gång har jag sökt efter en inre kärna, en röd tråd, en stämning, en tanke som känns rätt och äkta och jag upplever att jag kommit närmare det jag kan stå för på sista tiden, mer än någonsin tidigare. Fotografierna berättar om betraktarens ensamhet, om kyla, övergivenhet, utanförskap men också om styrka, mod, beslutsamhet och om längtan efter gemenskap.

Mina bilder på instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.