Dylan Grönöga och jag

Dylan Grönöga och jag är en mycket njutbar, informativ och viktig bok för alla som vill veta mer om hur hörselskadade ungdomar har det och kan vara en rejäl självkänslohöjare för ungdomarna själva till att hjälpa dem finna sina sammanhang. – BTJ-häftet


Dan håller på att bli döv. Hans mamma kan lite teckenspråk men hon ”talar” helst med Dan på penna och papper. Dylan är Dans granne och bästa vän. Hon är en tjej vars pappa är från Wales. När Dylan var liten hade hon svårt att lära sig med sina tre språk men när hon och Dan började lära sig teckenspråk, var det som att hon förstod hur språken hängde ihop. Dan och Dylan använder teckenspråk men de önskar att fler kompisar och vuxna kunde teckenspråk. Dan är utsatt pga sin hörselnedsättning och efter en jobbig händelse, vill Dan inte tillbaka skolan.

Under sommarlovet upptäcker Dan och Dylan en magisk gammal stenbro och nya tankar och känslor väcks till liv. Dan och Dylan bestämmer sig för att bli överlevare … och ta teckenspråket med sig.

De cyklar in till byn och besöker biblioteket för att ta reda på mer fakta om teckenspråkets historia och kommer i kontakt med en fritidsgård som vänder sig till ungdomar som använder teckenspråk. Dan och Dylan bestämmer sig för att åka in och träffa de andra på fritidsgården och plötsligt vänder allt till det bättre. Efter sommaren upptäcker de dessutom den nye lärarkandidaten Mikael. Mikael är hypercool och tränar parkour och använder dessutom teckenspråk! 

Vad var det egentligen som hände under den magiska bron?

Som extramaterial i boken finns ett handalfabet, fakta om teckenspråk, länkar och diskussionsfrågor till boken.

Dessutom får du som köper boken tillgång till en serie teckenspråksfilmer där Petra Örlegård tecknar boken Dylan Grönöga och jag!

Dylan Grönöga och jag är illustrerad av Viktor Jäderlund.


Du kan beställa boken direkt från förlaget: Venaröd Förlag

Eller från: Adlibris | Bokus